© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg

NL UK DE
 
1.jpg


Van Doorn Verlichting, 75 jaar ontwikkeling !

Sinds 1937 produceert Van Doorn Verlichting.
De eerste jaren decoratieve armaturen, kroonluchters, schemerlampen en bureauverlichting die werden gebruikt in woningen en kantoren. Een metaalwarenfabriek met spuiterij en montage waar de producten volledig in eigen huis werden geproduceerd. 
Na een fikse groei betrok het familiebedrijf Van Doorn in 1955 een, toen hypermodern, pand met oog voor het welzijn van de mensen, grote ramen van vloer tot dak zorgden voor een helder werkklimaat.
In dit pand werd geleidelijk aan de omslag gemaakt van decoratieve interieurverlichting met gloeilampen naar verlichting met TL en lampen voor utiliteit projecten.

Hier ontwikkelden we ons tot het moderne Van Doorn van nu. En opnieuw heeft de nieuwe huisvesting van 2009 een impuls gegeven. De flexibiliteit van ons machinepark, het vakmanschap van onze mensen samen met de creatieve praktisch gerichte innovatiekracht, maken dat we in tal van projecten meespelen.  

Heden 
Nu is Van Doorn Verlichting een innovatieve en creatieve alleskunner. Techniek, ervaring, innovatie en creativiteit zijn de kernwaarden die Van Doorn Verlichting typeren. En daar zijn wij trots op. Deze waarden stellen ons in staat om in samenwerking met u als architect, adviseur of installateur de juiste verlichting voor elk project  te realiseren. Decoratief, functioneel, vormversterkend, duurzaam.

Door goed te luisteren naar uw wensen vertalen wij deze naar oplossingen waarin maximaal aandacht wordt besteed aan lichttechnische wensen en normen, de installatietechniek en duurzaamheid. Onze vaardigheden en vakmanschap worden ook buiten Nederland gewaardeerd. 

Innovatief

Oplossingsgericht vernieuwen, is dé eigenschap van ons bedrijf. We waren het eerste bedrijf dat  met AIM-LED  en GEISON sealed-for- life armaturen voor gevelverlichting met een levensduur van >60.000 uur maakte.  

Bij Van Doorn Verlichting komen onderstaande thema's voortdurend aan de orde:  

Duurzaam
Duurzaamheid lijkt synoniem met LED.
Wij denken breder en zoeken voor u naar oplossingen welke echt duurzaam zijn en die passen in onze leefomgeving. LED is een eigentijdse lichtbron die op tal van situaties uitstekend tot haar recht komt. Wij kijken zo breed mogelijk naar de eisen en de wensen én naar de eigenschappen van de lichtbron en komen zo tot ons voorstel voor de beste keuze voor uw toepassing. Verlichting bepaalt voor jaren het energiegebruik van gebouwen en installaties.   

        Borgen van duurzaamheid is duurzaam projecteren! 
 
Het maken van plannen waarin grondstoffen minimaal en energie maximaal worden gebruikt, vraagt om betrokkenheid en is met de milieu-inzichten van nu een grote verantwoordelijkheid. Wij némen die verantwoordelijkheid en ontwerpen producten en verlichtingsinstallaties met o.a. de volgende afwegingen:  

Renovatie
Veel gebouwen krijgen na 10-15 jaar een andere functie of worden aangepast aan de huidige eisen. Onze rol bij een renovatie is het opnieuw projecteren van verlichting met als doel zuinig en opnieuw duurzaam.

        Een nieuwe kans voor duurzame oplossingen.  

Dat laatste komt ook naar voren bij het op maat maken van de armatuurhuizen waardoor belangrijke reeds aangebrachte constructies behouden kunnen blijven.  

Bijvoorbeeld: de perrons NS-RAI. 
- Een verbeterde verlichtingsinstallatie die voldoet aan de huidige
  eisen van ProRail. 
- Biodynamisch bestuurd voor echt lichtcomfort en zuinigheid.
- De armaturen ingepast zijn in de bestaande plafonds.  

Mooie vormgeving
Samenwerkend met architecten en met onze eigen industriële vormgevers maken we mooie producten. De VELO, de PIGNE, de AURA en de hele renovatie van de stadsfeestzaal van Antwerpen zijn zo tot stand gekomen. Wij dragen er aan bij dat de bedoelde vorm wordt gerealiseerd maar vooral, wij ontwikkelen maakbare producten.  

Licht en gezondheid
Dit thema komt vanuit verschillende invalshoeken aan de orde.

- De volcontinue processen, bijvoorbeeld in chemiefabrieken,
  energiecentrales en bijvoorbeeld in ziekenhuizen  en zorg,
  vragen om fitte medewerkers. Door extra licht van de GOIRNO
  wordt het slaaphormoon onderdrukt en verbeteren de
  prestaties tijdens "normale" slaaptijden. 

- Als therapie voor depressieve mensen, in Noord-Europa een
  begrip en inmiddels een vaste behandelmethode. Meestal
  dagelijkse therapie gedurende c.a. 1uur met MEDILUM 

- Als verbetering van het waak-slaap ritme van mensen die niet
  meer of erg weinig buiten komen. BIOSUN is een unieke
  toepassing ervan.  

- Verbetering van leerprestaties in scholen, door extra licht in de
  vroege ochtend ontstaat meer leercapaciteit en door de juiste
  lichtkleur wordt de attentie beter.  

Maatwerk
Maatwerk is "De kraamkamer van ons bedrijf". Projecten in voorbereiding, 3-D lichtplanningen en visualisaties, een opsomming van werkzaamheden die wij voor onze klanten doen ter voorbereiding van een project. Voordat de berekeningen zijn gevisualiseerd zijn er optieken ontworpen en doorgerekend. FLYER is gerealiseerd voor bestaande perrons van ProRail. Vaak worden producten, die ooit als maatwerk het daglicht zagen, verbeterd en aan ons programma toegevoegd.  

Antivandaal
Voor tal van plaatsen waar vandalisme een risico is maken we armaturen met een slagvastheid die de standaard classificatie te boven gaat tot IK10++. Voor penitentiaire inrichtingen, politiecellen, liften en overal waar agressie en vandalisme ontstaat  moet licht gewaarborgd worden. Bestand zijn tegen geweld is dan een eerste vereiste. We kunnen in eigen fabriek extra lassen, zwaar materiaal gebruiken en compartimenten toevoegen.  


contact nieuwsbrief

Van DOORN Verlichting B.V. | Bellweg 10 | 4104 BJ Culemborg | P.O. Box 5  4100 AA  Culemborg  The Netherlands  |  T. +31(0)345-51 23 47 |  F. +31(0)345-5123 85
E-mail vdc@vdc.nl

Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap  |  Algemene Voorwaarden 

Powered by Sitespirit